Koninklijke onderscheiding voor Alex de Zeeuw

Vanmorgen heeft burgemeester Arends van gemeente Westland een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan ons koorlid Alex de Zeeuw.

De onderscheiding is hem uitgereikt vanwege zijn vrijwilligersfuncties op de meest uiteenlopende terreinen. Eén daarvan is het Christelijk Mannenkoor Scheveningen (CMS), waarvan hij begin april ook nog eens 25 jaar lid was!

Zo trad hij op 11 maart 2013 als tweede voorzitter toe tot het bestuur. Hij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een heel actief bestuurslid. Op dit moment zelfs als waarnemend secretaris van het koor.

Alex is er altijd en ook altijd bereid om zijn handen ‘te laten wapperen’. Om het even of dat voor of achter de schermen is, aldus voorzitter Klaas Salverda: ‘Voor de schermen is hij onze koorleider. Voor een koor als het onze geldt: adel verplicht! Dat betekent onder meer dat we netjes opkomen en dat de verschillende ‘stemmen’ op het juiste moment op de juiste plaats staan.’

‘Achter de schermen  neemt hij ook dikwijls de honneurs waar. Op dit moment zelfs de voorbereiding ter plekke voor onze repetitieavonden. Dat geeft ook aan dat niet zijn eigen belang of eer vooropstaat, maar dat van het collectief, in dit geval onze koorgemeenschap.’

Een vrijwilliger die goud waard is, aldus Salverda, ‘gedragen door geloof en idealen, maar ook met zo’n natuurlijke vanzelfsprekendheid die je lang niet meer overal tegenkomt’.

Het CMS feliciteert Alex de Zeeuw en zijn familie van harte met de Koninklijke onderscheiding. Als koor delen wij in de waardering en hun vreugde!