Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven (1992) volgde zijn eerste piano- en orgellessen aan de SKVR-muziekschool te Rotterdam en daarna bij Frank J. van Wingerden. Hij ontving als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie 5 jaar les van Arjen Leistra.

Matthijs studeerde bachelor orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Daarna studeerde Matthijs master orgel aan de hogeschool voor de kunsten te Utrecht bij Reitze Smits. Naast orgel studeerde Matthijs bijvakken klavecimbel bij Siebe Henstra en beiaard bij Christiaan Winter. In 2021 studeerde hij af als Master of Music.

Matthijs is actief als concert organist in binnen en buitenland in Europa en Australië.

Hij is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam. Daarnaast is Matthijs dirigent van het Rotterdams Dameskoor, Christelijk gemengd koor Shining uit Bergschenhoek en Christelijk koor Joy uit Rotterdam. Sinds september 2022 is Matthijs dirigent van het Christelijk Mannenkoor Scheveningen