Michael Spaans

Michael Spaans werd op 19 maart 1991 te Scheveningen geboren.

Al op jonge leeftijd was de belangstelling en liefde voor orgelmuziek er, kort daarna leerde hij van zijn vader en broer de beginselen van het orgelspelen, alles uit het hoofd.

In groep acht van de basisschool kreeg hij voor het eerst pianoles. De voorkeur voor orgel bleef toch en na een aantal jaar kreeg hij zijn eerste lessen van Joop de Vries te Scheveningen om kort daarna les te nemen bij Jan van Westenbrugge te Wateringen, waar hij tot op heden nog steeds les van heeft.

Als organist is Michael verbonden aan de Thaborkerk te Scheveningen.

In 2014 volgde hij een cursus koordirectie aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten onder docerende leiding van Wilko Brouwers en Peter van Aerts, beide dirigent van Brabantse kamerkoren.  Tevens volgde hij masterclasses in dirigeertechniek bij Jos van der Sijde en zangtechniek bij Lara Diamand.

Sinds 2015 is hij als tweede dirigent verbonden aan het Christelijk Mannenkoor ‘Scheveningen’ onder Everhard Zwart en bij Christelijk Gemengde zangvereniging ‘Concordia’, beide te Scheveningen.

Sinds 2016 is Michael dirigent van Christelijk Gereformeerde Zangvereniging ‘Laudate Deo’ te Scheveningen en sinds 2017 van het Christelijk Mannenkoor ‘Scheveningen’.