Wie zijn wij?

Het CMS, Christelijk Mannenkoor “Scheveningen”, is opgericht op 26 mei 1952.

Na zich in 1952 te hebben gepresenteerd als  Nederlands Hervormd Mannenkoor “Scheveningen” is de naam in 1968 bij de notaris veranderd in Christelijk Mannenkoor “Scheveningen”. Het koor telt ongeveer 40 leden die in leeftijd ruim variëren.

Het koor heeft vele concerten gegeven, onder andere een aantal jubileumconcerten en vele Kerst- en voorjaarsconcerten op Scheveningen en uitvoeringen in concertzalen in den lande; te noemen vallen De Doelen te Rotterdam, het World Forum Convention Center (Congresgebouw) te ’s-Gravenhage, in 2010 en 2012 in het Concertgebouw te Amsterdam en in de Martinikerk te Bolsward. In 2013 is het CMS tweemaal uitgenodigd voor een concert met het Lemster Mannenkoor en voor het 10-jarig jubileumconcert door het koraalorkest “Hymne” beide in de Martinikerk te Bolsward.

Niet alleen vanuit Scheveningen maar vanuit het gehele land wordt het koor regelmatig gevraagd voor medewerking aan kerkdiensten, concerten en zangavonden, ook in verzorgings- en verpleeghuizen.

In het verleden heeft het koor vele lp’s gemaakt. De eerste cd die in 1994 werd opgenomen was “Wees mijn Gids”. Daarna werd in 2002 `Ga met ons mee` opgenomen. In 2007 is de kerst CD “Kind van het Licht” opgenomen. In 2008 hebben we een cd/dvd van de theaterproductie “The Ticking Sound of Time” opgenomen. De uitvoering vond plaats in een uitverkochte Prins Willem-Alexander zaal in het World Forum Convention Center in ’s-Gravenhage. De première van de “The Ticking Sound of Time” vond plaats met 350 zangers, soliste Judith Sportel en een orkest bestaande uit vooraanstaande musici onder leiding van de toenmalige dirigent Jimco Zijlstra. In 2019 heeft CMS o.l.v. dirigent Michael Spaans meegewerkt aan de CD “Kerst op Scheveningen”.

Sinds september 2022 is Matthijs Breukhoven onze dirigent. Het koor repeteert elke maandagavond van 20:00 – 22:00 uur in het wijkgebouw Thabor aan de Van Boetzelaerlaan 286 in Scheveningen.

Naast serieuze zangstudie wordt een belangrijke plaats ingeruimd voor een gezellige sfeer en een goede omgang met elkaar.

Informatie over het koor wordt graag verstrekt door de secretaris